Mukavaa tekemistä sadepäiville

Oli sitten kevät, kesä tai syksy, sadepäivät ovat sellaisia jolloin ei välttämättä löydä heti tekemistä. Joskus se on hyväkin asia, sillä tylsää saa todellakin välillä olla että elämästä löytyisi ilonaiheita. Iholle voi myös olla hyvä, ettei se saa koko ajan aurinkoa. Tosin Suomen kesässä se on lähes mahdotonta.

Sadepäivien aikana kannattaa katsastaa vanhat kirjat, joita on säilönyt kirjahyllyyn sitä varten, että hylly näyttäisi paremmalta vieraille. Lähes jokainen, jolla on täysi kirjahylly, ei ole lukenut kaikkia kirjoja mitä sinne on varastoinut. Kannattaakin nyt kerrankin tarkistaa, mitä kirjahylly on syönyt. Sieltä voi löytyä yllättäviä aarteita, ainakin näin lukumielessä. Kirjojen parissa aika hurahtaa nopeasti, ainakin jos kirja on mielenkiintoinen.

Pelaaminen on tietenkin parasta sateen aikana. Kuten kirjojen suhteen, voi tällöin kaivaa jonkin vanhan pelin joka on jäänyt kesken, ja yrittää päästä läpi. Jos taas olet enemmänkin lautapelaaja, on niissäkin runsaasti hupia sateiselle päivälle. Ja jos ei jaksa pelata, on hyvä tarkistaa ovatko pelinappulat ja nopat vielä tallella. Jos taas pelaaminen liittyy rahaan, voi käydä pelaamassa mobiilisti vaikkapa casino.netbet.fi -sivustolla ja tutustua runsaaseen määrään kolikkopelejä.

Tavarat myyntiin

Oletko haaveillut vanhojen tavaroiden myymisestä kirpparilla? Sadepäivä on parasta aikaa tehdä inventaario ja siirtää mahdolliset myytävät tavarat yksiin pusseihin tai pahvilaatikoihin, joten sitten kun aika on oikea, voi vain viedä valmiiksi pakatut tavarat kirpparille. Hyvällä lykyllä tavaroilla voi saada useita satasia viikonkin aikana, jos vain laittaa sopivat hinnat eikä yritä kiskoa niistä liikaa. Kannattaa myös kiertää kirppareilla katsomassa sopivaa hintatasoa.

Entäs sitten kodin järjestely? Sadepäivänä on hyvää, tylsää aikaa järjestää koti uudestaan. Tällöin voi kokeilla, kuinka sohva toimisikin toisella seinällä ja telkkari toisella, varsinkin jos tv on omalla jalustallaan. Joskus lastenhuoneiden vaihtaminen keskenään voi tuottaa yllättäen ilon hetkiä lapsille, vaikka varmasti aluksi vastustus on karmeaa. Vaihtelu kuitenkin virkistää!

Siivoaminen ei välttämättä kuulosta mukavalta, mutta siitä voi tehdä mukavan. Siivoamisen pelillistäminen voi toimia vaikka niin, että kun kilpailijat ovat saaneet tehtyä omassa huoneessa jonkin etapin (vaikkapa petivaatteiden vaihdon), saavat ensimmäiset jonkin palkkion tästä. Lasten kanssa tämä voi olla oiva tapa kannustaa siivoamiseen, kun siitä tuleekin hauska kilpailu.

Kokkailu on erinomainen tapa viettää aikaa sadepäivänä. Tällöin voi ruveta vaikka leipomaan leipiä tai pullia, joista osan voi laittaa pakkaseen. Myös seuraavan viikon lounaat voi tehdä valmiiksi, kun laittaa ne sopiviin rasioihin pakkaseen. Kokkaaminen voi olla myös vain sadepäivän juttu. Kokeile jotain kakkureseptiä jota et ole ennen kokeillut ja yllätä itsesi.

Sadepäivänä voi mennä myös saunaan ja kylpyyn. Tarkista kuitenkin oma ihotilanteesi sillä tulehtunut iho ei välttämättä pidä kaikista hemmotteluista, mitä kotona voidaan tehdä. Saunominen on kuitenkin yleisesti ottaen terveellistä, kunhan vain muistaa myös käyttää sopivia voiteita saunomisen jälkeen.

Elokuvien katsominen on myös mukavaa ja sadepäivänä voi lisäksi aloittaa jonkin sarjan seuraamisen. Suoratoistopalveluista kun voi nykyään katsoa vaikka koko sarjan yhdeltä istumalta, joten kunnon sarjamaraton voi olla todellakin mukavaa, kunhan pitää välillä taukoa.

Ulos sateella

Entäpä sitten ulkoilu? Sadepäivänä on mahtavaa käydä kävelemässä, jos omistaa hyvät sadevaatteet. Tuntuu siltä, että ilmaa olisi litroittain enemmän ja happea on saatavilla. Mukavan sadelenkin jälkeen on hieno olo, kun käpertyy lämpimään viltin tai peiton alle – tai menee saunaan.

Sadepäivänä parasta tekemistä voi olla myös vain nukkuminen. Jos on jäänyt univelkaa töistä tai juhlimisesta, mikäpä sen rauhoittavampaa kuin nukkua sateen ropinan kuuluessa ikkunasta ja ilman ollessa mukavan raikas. Nukkumista voi harrastaa niin paljon kuin haluaa, varsinkin jos sataa kaatamalla eikä ulos ole välttämättä asiaa tällöin. 

Mukavaa tekemistä sadepäiville

Jos taas sateeseen liittyy kunnon ukkonen, on terapeuttista katsella turvallisen välimatkan päästä ulos ja bongata salamoita. Tällöin ei tarvitse todellakaan olla muuta tekemistä kuin laskea sekunnit välähdyksen jälkeen, jonka avulla voi sitten päätellä ukkosen etäisyyden.

Sateella on siis paljon mahdollisuuksia oikeaan tekemiseen tai sitten vain kunnon laiskotteluun. Ihminen tarvitsee lepoa, tylsyyttä, joutenoloa ja kaikkea sen suuntaista, jotta osaisi arvostaa sitten niitä menevämpiäkin hetkiä.

 

Oletko jo tutustunut teemalomiin?