Atopian hoitokeinot

Atooppinen dermatiitti (kutsutaan usein ekseemaksi) on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, jolla on monimutkainen patogeneesi, joka sisältää geneettisen alttiuden, immunologiset ja epidermaaliset estohäiriöt ja ympäristötekijät. Kuinka sellaista ihosairausta kannattaa lähteä hoitamaan? Aluksi, sinun ei pitäisi ikinä ottaa riskejä terveydelläsi, jätä riskien ottamisen NetBet kasinolle. Pidä huolta itsestäsi ja etsi aina ammattitaitoista apua, jos sitä tarvitset. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mikä seuraavista hoidoista sopisi sinulle parhaiten:

 • Tukitoimenpiteet (esim. Kosteusvoiteet, sidokset, antihistamiinit kutinaa varten)
 • Vältä laukaisevia tekijöitä
 • Ajankohtaiset kortikosteroidit
 • Paikalliset immunomodulaattorit
 • Crisaborole 2% voide
 • Dupilumabi
 • Systeemiset immunosuppressantit
 • Joskus UV-hoito
 • Superinfektioiden hoito

Atooppista dermatiittia hoidetaan yleensä avohoidossa, mutta sairaalahoitoa voidaan tarvita eksfoliatiiviselle dermatiitille, selluliitille ja herpeticatum-ekseemalle.

 

Tukihoito:

Ihonhoito sisältää seuraavat:

 • Nesteytys vedellä
 • Käytä saippuattomia pesuaineita, jotka ovat neutraaleja matalaan pH-arvoon, hypoallergeenisia ja tuoksuvia
 • Kylvyt laimennettua valkaisuainetta tai kolloidista kaurapuuroa
 • Kosteusvoiteiden (kuten valkoisten vaseliinivoiteiden tai voiteiden) käyttö
 • Yllään märät kääreet

Sinun ei pitäisi uida useammin kuin kerran päivässä. Uiminen laimennetulla valkaisuaineella kahdesti viikossa plus mupirosiinin nenänsisäinen levitys voi vähentää kolonisaatiota S. aureus -bakteerin kanssa ja vähentää atooppisen dermatiitin vakavuutta. Kolloidinen kaura on joskus lohduttavaa. Kuivattaessa pyyhkeellä, ihoa tulee vain taputtaa hellästi eikä hieroa. Kosteusvoiteita (voiteita kuten valkoinen vaseliini tai hydrofiilinen vaseliini (ellei potilas ole allerginen lanoliinille) tai paksuja voiteita) levitetään heti kylvyn jälkeen, jotta iho pysyy kosteutettuna ja vähentää kutinaa. Märät kompressit (kosteille ihoille levitetyt, paikallisesti käytettävät kortikosteroidit tai immunomodulaattorit, jotka on kääritty kosteaan kerrokseen ja sitten peitetty kuivalla kerroksella) ovat hyödyllisiä vakavien, paksujen ja hallitsemattomien vaurioiden yhteydessä.

 

Suun kautta otettavat antihistamiinit voivat auttaa lievittämään kutinaa sedatiivisten ominaisuuksiensa vuoksi. Käytetään z. B. Hydroksitsiini 25 mg kolme tai neljä kertaa päivässä (lapsille 0,5 mg / kg 6 tunnin välein tai 2 mg / kg yhtenä annoksena yöllä) ja difenhydramiini 25–50 mg yöllä. Vähemmän rauhoittavia H1-reseptorin salpaajia, kuten B.Loratadiini (10 mg kerran päivässä), feksofenadiini (60 mg kahdesti päivässä tai 180 mg kerran päivässä) ja setiritsiini (5-10 mg kerran päivässä) voivat olla hyödyllisiä, vaikka niiden tehokkuudesta ei ole riittävästi näyttöä. Trisyklistä masennuslääkettä doksepiiniä, joka estää H1- ja H2-reseptorit, voidaan antaa myös annoksena 25–50 mg p.o. auttaa yskän kutinaa vastaan, mutta sitä ei suositella käytettäväksi alle 12-vuotiaille lapsille. Kynnet tulee leikata lyhyiksi excoriationin ja sekundaaristen infektioiden riskin vähentämiseksi.

 

Vältä laukaisevia tekijöitä

Antigeenejä kotitaloudessa voidaan vähentää seuraavilla toimenpiteillä:

 • Käytä synteettisiä tyynyjä ja läpäisemättömiä lakanoita
 • Pese liinavaatteet kuumassa vedessä
 • Pehmustettuja huonekaluja, pehmeitä leluja, mattoja ja lemmikkejä ei saa olla talossa (pölypunkkien ja eläinten hilseiden vähentämiseksi)
 • Varusta makuuhuoneet ja muut usein käytetyt asuintilat ilmankiertoelimillä, joissa on HEPA-suodattimet
 • Käytä ilmankuivaajia kellareissa ja muissa huonosti ilmastoiduissa, kosteissa tiloissa (homeen vähentämiseksi)
 • Emotionaalinen stressin lievitys on tehokasta, mutta usein vaikeaa saavuttaa. Kallis ruokavalion muutos, jonka takana on ruoka-allergeenien välttäminen, on tarpeetonta ja todennäköisesti myös tehotonta. Ruoka-intoleranssit jatkuvat harvoin lapsuuden ulkopuolella.

 

Kortikosteroidit

Ajankohtaiset kortikosteroidit ovat hoidon kulmakivi. Voide, jota käytetään kahdesti päivässä, on tehokas useimmille potilaille, joilla on lievä tai kohtalainen sairaus. Kosteusvoiteita levitetään runsaasti koko iholle kortikosteroidihoitojen jälkeen. Systeemisiä kortikosteroideja tulisi välttää aina kun mahdollista, koska taudin uusiutuminen on usein vakavaa ja paikallishoito turvallisempaa. Pitkäaikainen paikallinen käyttö voi johtaa ihon ja striaen ohenemiseen. Lapsilla erittäin voimakkaiden kortikosteroidivoiteiden tai -voiteiden pitkäaikaista ja laajaa käyttöä tulisi välttää lisämunuaisen vaimennuksen riskin takia. 

Atopian hoitokeinot

 

 

Muut hoidot

Crisaborol 2% voide on ajankohtainen fosfodiesteraasi 4: n estäjä. Sitä voidaan käyttää lievään tai kohtalaiseen atooppiseen dermatiittiin 2-vuotiailla tai sitä vanhemmilla potilailla. Crisaborole levitetään ekseema-alueille kahdesti päivässä. Sitä ei voida käyttää limakalvoilla. Polttaminen tai pistely käytön jälkeen on yleisin haittavaikutus.

 

Ajankohtainen takrolimuusi ja pimekrolimuusi ovat tehokkaita T-solun estäjiä atooppisessa ekseemassa. Niitä voidaan käyttää lievään tai kohtalaiseen AD: hen tai kun haittavaikutukset, kuten ihon atrofia, juovitus tai lisämunuaisen suppressio, muuttuvat ongelmiksi. Takrolimuusivoide tai pimekrolimuusivoide levitetään kahdesti päivässä. Levittämisen jälkeen tapahtuva palaminen ja pistely on yleensä vain väliaikaista ja häviää muutaman päivän kuluttua. Huuhtelu on harvoin mahdollista.

 

Sarveiskerroksen ja estotoiminnon korjaaminen voi auttaa lievittämään atooppista ekseemaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että atooppisen ekseeman sairastamalla iholla on erityisen puutetta keramideissa ja että keramidien puute lisää transepidermaalista vesihäviötä (TEWL). Joidenkin keramidia sisältävien pehmittimien uskotaan olevan hyödyllisiä atooppisen ekseeman torjunnassa.

 

Valoterapia on hyödyllistä laajalle atooppiselle ekseemalle. Monilla potilailla tauti lievittyy luonnollisella auringonvalolla. Tämä koskee myös lapsia. Vaihtoehtoisesti hoito UV-A- tai UV-B-säteilyllä on mahdollista. Kapeakaistainen UVB-hoito osoittautuu tehokkaammaksi kuin perinteinen laajakaistainen UVB-hoito ja tehokas myös lapsilla. PUVA-hoito (psoraleeni plus UV-A) pidätetään laajasta, terapiaa hoitamattomasta atooppisesta ekseemasta. Haittavaikutuksia ovat auringon altistuminen (esim. PUVA lentigines, valkoinen ihosyöpä). Näiden sivuvaikutusten takia valohoitoa, erityisesti PUVA: ta, vältetään mahdollisuuksien mukaan lapsilla tai nuorilla aikuisilla.

 

Dupilumabi on täysin ihmisen IgG4-monoklonaalinen vasta-aine, joka estää interleukiini-4: n ja interleukiini-13: n, molemmat tulehdusta edistävien Th2-sytokiinien, signaalien siirtymisen atooppisessa dermatiitissa. Se annetaan ihonalaisesti 600 mg: n latausannoksena, jota seuraa 300 mg joka toinen viikko; <60 kg painavilla potilailla 400 mg: n kyllästysannosta seuraa 200 mg joka toinen viikko. Dupilumabia on saatavilla keskivaikean tai vaikean atooppisen ihotulehduksen hoitoon 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla potilailla, ja sitä suositellaan potilaille, joiden tautia ei voida riittävästi hallita muilla reseptilääkkeillä ja käsikauppalääkkeillä ja ajankohtaisilla valmisteilla.

 

Systeemiset immunomodulaattorit, kuten siklosporiini, interferoni-y, mykofenolaatti, metotreksaatti ja atsatiopriini, ovat tehokkaita ainakin joillakin potilailla. Ne kaikki estävät tai alentavat T-solujen toimintaa. Niillä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Nämä aineet on tarkoitettu laajaan, jatkuvaan ja heikentävään atooppiseen ekseemaan, joka ei reagoi paikallishoitoon tai valohoitoon.

 

Antistafylokokki-antibiootteja, sekä ajankohtaisia ​​(esim. Mupirosiini, fusidiinihappo [haettu ≤ 2 viikkoa]) että oraalisia (esim. Dikloksasilliini, kefaleksiini, erytromysiini [250 mg: n välein 4 kertaa päivässä 1-2 viikon ajan]), käytetään bakteerien hoitoon ihon superinfektiot, kuten impetiigo, follikuliitti tai furunkuloosi. Nenämupirosiinia voidaan myös käyttää vähentämään S. aureuksen kantoa ja AD: n vakavuutta.

 

Herpeticatumin ekseemaa hoidetaan asykloviirillä. Pikkulapset saavat 10-20 mg / kg laskimoon 8 tunnin välein; Vanhemmat lapset ja aikuiset, joilla on lieviä sairauksia, voivat ottaa 200 mg po 5 kertaa päivässä. vastaanottaa. Silmien osallistumista pidetään silmän hätätilanteessa. Jos epäillään silmän osallistumista, on otettava yhteyttä silmälääkäriin.

 

Ennen kun lähdet hoitamaan ihoasi, varaa ajan lääkärillesi ja keskustele siitä, mikä hoito sopisi sinulle parhaiten. Älä sivuuttaa ongelmasi äläkä lykkää lääkärisi vierailua. Harvinaisissa tapauksissa sinulla ei ehkä ole ekseemaa, vaan jotain muuta.

 

Mukavaa tekemistä sadepäiville