Tervetuloa liittymään jäseneksi

Tervetuloa liittymään jäseneksi

Tervetuloa! Alla on tietoa jäsenyydestä ja jäseneksi liittymisestä.

Jäsenedut
Liittyessäsi jäseneksi lähetämme kotiisi tuhdin liittymiskirjeen, joka sisältää mm.:

Atooppinen ihottuma perustieto-opas (11 s.)

Viimeisimmät 1-3 IhonAika jäsenlehteä (46 s./lehti)

Ihopiste-esite, vertaistuki-info, tervetuloa!

Ajankohtaista tietoa ja esitteitä tai näytteitä tuotteista, tapahtumista ja palveluista

Lisäksi lapsi- ja nuorisojäsenille Atooppisen ihon hoidon käsikirja (36 s.) tai aikuisjäsenille ilmastohoito-opas (12 s.)

Atoppinen ihottuma perustieto-opas ja Lapsille ja nuorille suunnattu Atooppisen ihon hoidon käsikirja

Kaikki tämä vain 15 euron jäsenmaksulla! Pysyvänä Atopialiiton jäsenetuna saat viidesti vuodessa ilmestyvän IhonAika-lehden ja yhdistyksen jäsentiedotteet ja tapahtumat.

Jäsenpalvelujen kehittäminen on tärkeä osa Atopialiiton toimintaa. Pyrimme löytämään tuoreita ratkaisuja ja jäsenetuja kasvavan jäsenkuntamme tarpeisiin. Lähetä palautetta jäsenpalveluistamme osoitteeseen toimisto@atopialiitto.fi.

Atopialiiton jäsenyys on hyvä linkki tietoon ja vertaistukeen!
Jäseneksi liittyminen
Voit liittyä jäseneksi alueesi atopiayhdistykseen tai tiedustella lisätietoja puhelimitse 09-7562 010 ja 09-7562 0132. Voit myös littyä sähköpostitse lähettämällä alla olevat tiedot osoitteeseen jasenpalvelu@atopialiitto.fi.

 • Etu- ja sukunimet*
 • Katuosoite*
 • Postiosoite*
 • Puhelin kotiin
 • Puhelin työhön
 • Sähköpostiosoite
 • Syntymäaika
 • Ammatti
 • Huoltaja (alle 12 v. jäseneltä*)

* = pakolliset tiedot

Jäsentietoja käytetään vain Atopialiiton jäsentoiminnassa. Liittyessäsi et sitoudu mihinkään mihin et halua – voit erota yhdistyksestä milloin vain ilmoittamalla siitä jäsenpalveluumme tai yhdistykseesi.

Kerätyt tiedot tallennetaan Atopialiiton jäsenrekisteriin, jonka tarkoituksena on tuottaa henkilötietoja Atopialiiton jäsenyysasioiden hoitamiseksi. Rekisteriseloste on nähtävillä Atopialiiton toimistolla. Jäsenellä on oikeus tarkistaa häntä koskevat tiedot ja vaatia virheellisen tiedon oikaisua.

Yhteystietojen muutoksen voit ilmoittaa sähköpostitse jasenpalvelu@atopialiitto.fi (ilmoita myös vanhat tietosi).

Vertaistuesta voimaa, tervetuloa mukaan

Atooppisen ihon kanssa pärjää – juttelemalla
Atooppinen iho on kutiseva, kesytön ja kuriton iho, joka helposti kuivuu, tulehtuu ja aiheuttaa monenlaista vaivaa päivittäisissä askareissa. Ihottuma voi oireilla ajoittain rajustikin, päivittäiset hoidot voivat väsyttää ja elämänlaatua käärsiä.

Atopialiiton vertaistuki auttaa jaksamaan. Vertaistuki on maallikkoapua, kokemusten vaihtoa, juttelua. Kahdenkeskistä juttukumppanuutta saa atopiayhdistyksen tukihenkilöltä, kun taas isommalla porukalla voi kokemuksia vaihtaa yhdistysten tapahtumissa.

Tervetuloa atopialiiton tukihenkilö

Tukihenkilö on vapaaehtoinen, jolla on omakohtaisia kokemuksia atooppisesta ihottumasta. Tukihenkilö on saanut tehtäväänsä peruskoulutuksen ja häntä sitoo vaitiolovelvollisuus. Huom. Vertaistuki täydentää terveydenhuollon toimintaa, ei korvaa sitä. Hyvä hoitosuhde lääkäriin ja hoitajaan varmistaa, että hoidot ovat ajan tasalla.

Toiminnan pelisäännöt – tervetuloa uudet jäsenet!

Atopialiiton tukihenkilötoiminta on

 • vapaaehtoista
 • maksutonta
 • luottamuksellista
 • tasavertaista ja molempien oikeuksia kunnioittavaa
 • ihottuman aiheuttamiin ongelmiin keskittyvää

Yhteydenpidon muodoista ja kestosta sovitaan aina erikseen. Puhelin, kirje jne. ovat mahdollisia.

Kun haluat jutella tai vaihtaa muutaman ajatuksen
Ota yhteys alueelliseen yhteyshenkilöön. Tässä heidän yhteystietonsa. Jos mieluummin vaihdat ajatuksia sähköpostitse, tutustu AtopiaOlka sähköpostipalveluumme!

Lukuvinkki

”Vertaistukea atoopikkojen vastamäkiin”, vertaistukijoiden Laura Sippolan ja Juhani Järvisen haastattelu. Artikkeli (IhonAika 2/2001) Iholiiton sivuilla.

AtopiaOlka tuntee ihon kutinan, tervetuloa 

Lähetä meili AtopiaOlkalle – AtopiaOlka vastaa ja tukee Sinua jaksamisessa
AtopiaOlka on Atopialiiton tukihenkilötoiminnan palvelu, jossa sähköpostilla voi kysyä ja vaihtaa ajatuksia ihottuman aiheuttamista ongelmista vertaistukihenkilön kanssa. AtopiaOlkalle lähetetty viesti ohjautuu suoraan yhdelle Atopialiiton vertaistukihenkilöistä. Hän käsittelee viestin luottamuksellisesti ja vastaa Sinulle sähköpostitse. Muistathan kuitenkin normaalit internettiin ja sähköpostiin liittyvät rajoitukset ja puutteet tietoliikenteen tietosuojassa. AtopiaOlkan tukihenkilö on vapaaehtoinen, tukihenkilötoiminnan peruskurssin käynyt henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta ihottumasta.

Lähetä meili AtopiaOlkalle: hhrripopoiop@atopialiitto.fi

Tervetuloa uusi jäsen – AtopiaOlka lupaa

 • vastata lähettämääsi viestiin kahden – kolmen päivän sisällä
 • perehtyä viestiisi
 • käyttää tukihenkilönä hankkimaansa kokemusta Sinun hyväksesi ja
 • etsiä kanssasi arjen voimavaroja

Huom: AtopiaOlka ei ole sairaanhoitaja tai lääkäri. Hoidon asiantuntemusta vaativissa kysymyksissä ota yhteyttä vaikkapa Ihopisteeseen.

Palvelu on maksuton ja siinä sovelletaan Atopialiiton tukihenkilötoiminnan.

 

 

Liity Atopialiiton jäseneksi, se kannattaa! Jäsenetuna tarjoamme tuotteita alennetuin hinnoin, ilmaisia 

Tervetuloanäytteitä, vuosittaisia tapahtumia sekä mahdollisuuksia uusien ystävien löytämiseen vertaistukea tarjoavien tapahtumien merkeissä.