Mitä kaikkea voi tehdä vapaa-ajalla

Kesä on usein atoopikoille yksi parhaista vuodenajoista, kun aurinko ja valo hellivät ihoa. Mutta valitettavasti kesäkään ei ole yhtä paistetta. Aivan liian usein sataa vettä, eikä ulkoileminen jaksa innostaa. Pitkä talvi myös pitää herkästi sisällä, sillä kuiva pakkasilma ei ainakaan auta atoopikon ihoa. Lisäksi stressi sekä huonot elämäntavat voivat pahentaa kutinaa ja saada ihon voimaan huonosti. Atoopikon elämässä ihon hoito onkin usein tärkeässä asemassa, sillä kutina ja kirvely voivat pahimmillaan haitata elämää rajustikin.vapaa-ajalla

Vapaa-aikana kannattaa aina pyrkiä rentoutumaan, jotta stressi vähenisi. Rentoutuminen tapahtuu parhaiten itselle mieluisilla tavoilla, joihin voi kuulua niin television suoratoistopalvelut kuin esimerkiksi erilaiset pelit. Nykyisin suosiossa oleva live kasino tuo netissä rahapelien pelaamiseen sosiaalisen aspektin, mikä voi toisinaan tehdä pelaamisesta miellyttävämpää ja rentouttavampaa. Toisilla rentoutuminen tapahtuu puolestaan ystävien ja perheen seurassa, kun toiset haluavat olla omassa rauhassaan musiikkia kuunnellen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa, mutta tässä muutamia vinkkejä rentoutumiseen.

Liikunta ei ole pahasta atoopikolle

Atooppinen iho ei nauti märistä ja likaisista harrastuksista, jotka pahentavat ihon kuntoa. Kuiva ja puhdas harrastus on aina kaikkein parhaimpia harrastuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että et voisi harrastaa mitään, missä hikoilet. Tärkeää on, että voit harrastuksen jälkeen puhdistautua kunnolla, eikä ihosi jää likaiseksi. Salilla käyminen on yksi hyvistä harrastuksista, sillä yleensä saleilla tilat ovat puhtaita ja ilma kohtuullisen kuivaa. Salin jälkeen on toki hyvä käydä suihkussa ja muistaa rasvata iho kunnolla.

Koska hikoilu voi aiheuttaa ihon kutinaa ja punoitusta, on liikuntavaatteet hyvä hankkia niiden hengittävyyden mukaan. Suosi aina pehmeitä ja kosteutta läpäiseviä materiaaleja, jotka eivät hankaa. Oman puhdistautumisen ohella myös liikuntavaatteiden puhdistus on tärkeää. On kuitenkin hyvä huomioida myös liikuntavaatteiden puhdistuksessa, että vältät hajustettuja pyykinpesuaineita.

Vaikka uiminen on märkä harrastus, ei uiminen ole atoopikoilta kiellettyä. Itse asiassa uimiseen jopa kannustetaan, sillä ihon kosteuttaminen vaatii noin 20 minuuttia kylpemistä. Klooripitoisessa uima-altaassa uimista suositellaan 1-3 kertaa viikossa, mutta puhtaassa järvivedessä uimista voi harrastaa vaikka päivittäin. Suihkussa käyminen ja ihon rasvaaminen uimisen jälkeen ovat kuitenkin tärkeässä asemassa.

Joskus voi vain rentoutua ilman kiirettä mihinkään

Aina ei tarvitse olla reipas ja haluta liikkua, sillä toisinaan myös ihan sohvalla rentoutuminen voi olla riittävää. Varsinkin sateisina päivinä sekä kylminä pakkaspäivinä on hyvä istua sohvalle ja nauttia viihteestä, joka voi olla pelaamista, sarjojen ja elokuvien katsomista sekä esimerkiksi lukemista. Toisinaan on hyvä vain rentoutua ja unohtaa arjen haasteet. Tuolloin myös stressitasosi vähenee, mikä omalta osaltaan auttaa myös atoopikon ihoa. Huonot elämäntavat sekä stressi voivat saada aikaan ongelmia ihon kanssa.

Nykyisin suoratoistoa tarjoavia palveluita on paljon ja jokaiselle voi löytyä oma suosikki palvelunsa. Toiset nauttivat enemmän sarjoista ja toiset elokuvista. Kun oman suosikkisarjan saa käyntiin, voi antaa vain ajatusten juosta ja nauttia viihteestä. Toiset valitsevat pelaamisen. Tarjolla on niin rahapelejä kuin videopelejä, joita voi pelata niin yksin kuin yhdessäkin. Monille suosioon nousevat kolikkopelit, joissa rullia pyöritellessä voi unelmoida voitoista. Toiset taas nauttivat videopeleistä, joissa voi pyrkiä parantamaan omaa suoritustaan sekä pelata tiimipeliä. Lautapelit sekä erilaiset pelisovellukset tuovat myös oman lisänsä pelaamiseen.

Toisille soveltuu parhaiten lukeminen sekä äänikirjat. Mielikuvituksen voi antaa juosta mitä erilaisimmissa ympäristöissä ja aikakausissa. Nykyisin kirjoja löytyy runsaasti myös e-kirjoina erilaisilta palveluilta. Et siis joudu enää ostamaan kirjaa tai lainaamaan sitä vaan saat kirjan luettavaksesi puhelimella tai tabletilla.