Näin saat atooppisen ja kuivan talvi-ihon paremmaksi

Näin saat atooppisen ja kuivan talvi-ihon paremmaksi

Talvi on iho-ongelmista, kuivasta ihosta ja atooppisesta ihosta kärsiville usein varsin kurjaa ja haasteellista aikaa. Kylmyys, ilman kuivuus, ja auringonpuute ärsyttävät ja kuivattavat ihoa ja voivat pahentaa atopiaan taipuvaisen ihon kuivuutta.

Pahiten kuivuus ja atooppinen iho iskee yleensä käsiin, sillä kädet ovat kehonosa, joka on eniten käytössä ja eniten näkyvillä. Käsiä pestään, käsillä syödään, käsillä kannetaan ruokakasseja, käsillä kirjoitetaan, käsillä pestään astioita.

Pakkanen kurittaa paitsi varpaita, myös ihoa. Etenkin kädet ja kasvojen iho ovat usein vaarassa kuivua kylmällä säällä. Myös keskuslämmitys kuivattaa ihoa. Kuiva iho kutisee ja halkeilee ja joskus kutina johtaa myös kylmyydestä johtuvan ihottuman syntymiseen. Joissakin tapauksissa atooppinen iho, kutina ja ihottumat voivat jopa kroonistua, eli sinun kannattaisi aina aloittaa atooppisen ihon hoitaminen heti, kun voit. Atooppisen ihon hoitaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian.

Kuinka kuivaa ihoa sitten tulisi hoitaa? Atooppinen iho on perinnällinen tuivaa ihoa kannattaa hoitaa talvella huolellisesti. Perusvoiteet auttavat ihon pinnassa oleviin pieniin haavoihin, mikä taas auttaa ihoa säilyttämään sen tarvitsemaa kosteutta. Voiteiden olisi hyvä olla hajusteettomia, sillä vahvasti hajustetut voiteet ärsyttävät usein ihoa entisestään.

Voide imeytyy parhaiten kosteaan ihoon, eli ihon voiteleminen kannattaa ajoittaa esimerkiksi käsien pesun jälkeen tai suihkun jälkeen. Vettä sisältävät voiteet voivat pahentaa atooppisen ihon kuntoa, eli sinun kannattaisi välttää niiden käyttöä. Vesi haihtuu voiteesta, mikä taas kuivattaa ihoa. Iho ei saa tarvitsemaansa kosteutta, ja kuivuu nopeasti. Suojaa myös ihosi aina hyvin esimerkiksi lapasilla tai hanskoilla. Myös kasvojen ihoa kannattaa yrittää suojata esimerkiksi kaulahuivilla ja hatulla. Niiden suojaaminen auttaa ihosi kosteustasapainoa säilymään.

Sinun ei koskaan tulisi hangata ihoa esimerkiksi kovalla sienellä tai harjalla puhtaaksi, sillä tämä voi saada herkän ihosi ärtymään. Myös allergiat voivat saada ihon ärtymään.

Voiteet ja ihonhoitotuotteet eivät suinkaan ole ilmaista lystiä. Jos ihosi on todella atooppinen, sinun on ostettava voiteita useastikin. Jos kaipaat lisätienestejä, on kryptovaluuttan sijoittaminen verkossa hyvä vaihtoehto. Bitcoineihin sijoittaminen ei vaadi paljon kokemusta – tarvitset vain hyppysellisen rohkeutta ja kiinnostusta kryptovaluuttoihin.

Sinun kannattaisi aina tehdä riittävästi taustatutkimusta bitcoineihin sijoittamisesta ennen sijoittamisen aloittamista. Lisätietoa sijoittamisesta ja kryptovaluutoista löydät Sijoitusrahastosta. Ennen sijoittamisen aloittamista olisi sinun olisi määriteltävä, kuinka paljon rahaa haluat käyttää sijoittamiseen, minkäsuuruisia summia olet valmis menettämään, kuinka paljon aikaa haluat käyttää sijoittamiseen, ja kuinka monessa eri sijoituspaikassa haluat tehdä sijoituksia. 

Näin saat atooppisen ja kuivan talvi-ihon paremmaksi

Sinun ei koskaan kuitenkaan tulisi sijoittaa enempää kuin sinulla on oikeasti varaa hävitä. Kryptovaluuttamaailma on varsin jännittävä, sillä bitcoinien kurssit muuttuvat jatkuvasti. Tämä taas saa aikaan dramaattisiakin vaihteluita niiden arvoissa, mikä tekee niiden ostamisesta ja myymisestä jännittävää.

 

Tutustu atopialiiton teemalomiin